Elk van deze activiteiten is ontworpen om bewustwording te creëren, erkenning te geven en een veilige omgeving te bieden voor het bespreken van moeilijke thema's rondom stress en PTSS. Het organiseren van deze evenementen binnen uw organisatie kan een waardevolle stap zijn in het ondersteunen van medewerkers en hun gezinnen.
In de relaties die we creëren ligt de kracht van verandering. Als we bereid zijn naar onszelf te kijken, kunnen we samen groeien. Mijn rol is die ruimte te creëren, waar het spannend mag zijn en waar we samen kunnen spelen, leren en herinneringen maken.
Type: Voorstelling met nabespreking
Doel: Reflectie en erkenning van stressfactoren bij politiewerk en de effecten op het thuisfront.
Deze voorstelling biedt een unieke gelegenheid om de problemen rondom stress in de politieorganisatie verkennen vanuit drie verschillende perspectieven: de politieman (Max), zijn leidinggevende (Ruben) en zijn partner (Mireille). De voorstelling laat de kijkers kennismaken met de persoonlijke worstelingen van de personages en focust op het belang van onderlinge steun en erkenning.
Na de voorstelling volgt een nabespreking van maximaal 50 minuten, geleid door ervaren acteurs en procesbegeleiders Ton Haas en Hanno van der Steen. Deze sessie is bedoeld om ervaringen en gevoelens te delen, en om te onderzoeken hoe collegiale ondersteuning kan bijdragen aan het welzijn van iedereen binnen de politie.
Type: Interactieve workshop/vertelling
Doel: PTSS bespreekbaar maken voor ervaringsdeskundigen en hun partners.
In deze interactieve workshop maken deelnemers kennis met de avonturen van de dappere ridder en zijn even dappere jonkvrouw. Het verhaal is dynamisch en wordt mede bepaald door de input van de deelnemers, wat het unieke en herkenbare herkenbaar maakt voor de aanwezigen die met PTSS te maken hebben.
De Piranha’s dragen de vertelling op muzikale wijze uit en richten zich op de zoektocht naar de eigen kracht van de ridder en de jonkvrouw. De workshop biedt een veilige ruimte voor reflectie, erkenning en humor, en is ook zeer gewaardeerd door professionals binnen het politievak.
Type: Workshop voor het gezin
Doel: Verbinding en gesprek in de thuissituatie van ervaringsdeskundigen.
Deze workshop benadrukt de gezamenlijke impact van PTSS op een gezin en biedt een platform voor ouders en kinderen om openhartig met elkaar te communiceren. Door middel van theater, dialoog en gebruik van metaforen (zoals verschillende vogels) worden deelnemers uitgenodigd om hun verhaal te delen en elkaar beter te begrijpen.
De intergenerationale aanpak zorgt ervoor dat zowel ouders als kinderen kunnen reflecteren op de situaties thuis, en helpt bij het verkennen van de benodigde stappen om samen verder te gaan. Deze workshop biedt een waardevolle kans voor professionele ondersteuning en begeleiding voor gezinnen die met de uitdagingen van PTSS omgaan.
Ridder Fierabras en jonkvrouw Minna wonen in een prachtig kasteel, waar ze samen met hun kinderen en minstreel Clarebout een gelukkig leven leiden. Taarten bakken, spelletjes spelen, verhalen vertellen én muziek maken staan op het programma. Als Fierabras op avontuur gaat om draken te verslaan, zorgt Minna ervoor dat alles in het kasteel op rolletjes loopt. De kinderen helpen graag mee. Maar op een dag komt Fierabras thuis met een draakje – en dat gooit alle leuke dingen in de war! Hoe zal dit aflopen?
Drakenvisite is een vrolijke muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, waarvan 1 van de ouders ervaringsdeskundige PTSS is. Er is voor de kinderen ruimte om mee te spelen. Vooraf is er een korte workshop voor ouders en kinderen, waarin we ontdekken wat fijne dingen zijn om samen te doen. Na de voorstelling is er een informele nabespreking voor ouders die dat willen.
Programma: